HVAD ER EN BOILERPLATE CODE?

Rasmus Bruun
December 15, 2021

Oprindeligt kommer formatet omkring boilerplate code fra boilerplate-tekst i avisbranchen. Her har man i mange år genbrugt skrevet tekst i nye sammenhænge uden væsentlige ændringer i originalen. Metoden kan direkte overføres til moderne Software Engineering. Det bliver muligt at komme hurtigt fra start når man skal udvikle avanceret software - det kræver dog man har mange referencepunkter. 


Effektivt agile processor

Boilerplaten muliggør en ekstrem optimering af arbejdstiden da man sparer mange timers arbejde på at sætte et nyt projekt op. Forestil dig en bager der sælger mange forskellige typer brød, men har arvested fra den samme dej. Det smarte ved dejen er der kan tilsættes mange forskellige ingredienser til som gør man kan ende med flere unikke brød med sin egen differentierede smag.  

Overført til softwareudvikling betyder det, at med en boilerplate kan man opstarte nye projekter meget nemt og effektivt. Derudover vil alle softwareudviklere have kendskab til boilerplaten (dejen). Det bryder den traditionelle arbejdsmetode i IT-udvikling, altså siloopdelt arbejde.

Det gør det også muligt for software teamet at arbejde agilt på forskellige projekter, da kode-principperne og implementerede software teknologier er overvejende ens på kryds af software projekter.

Det sikrer også clean code principperne følges.

At følge clean code principperne og teknologi på tværs af forskellige software projekter, betyder at virksomheder med små og mellemstore software aktivitet kan have et meget kompetent agilt Software Engineering Team tilgængeligt, til meget lave omkostninger. 

Det vil faktisk koste det samme som at have en ansat med et større output!


Mere end almindelige eksperter

Det kompetente Software Team er dertil mere end almindelige eksperter i det enkelte projekts software, da teamet også arbejder på andre projekter, i andre industrier, med andre kunder og løsninger. Projekterne bygger dog samme teknologi og principper. Det resulterer i at hver udvikler akkumulerer en utrolig nyttig viden som vil lette udviklingen af hvert projekt. 

Dermed sikrer det præmissen for at Software Teamet kan levere projektet effektivt og meget stabilt.

Lav risiko for virksomheder

Med et agilt software team der har kendskab til og arbejder med boilerplates, så er individuelle virksomheder langt mindre afhængige for individuelle kompetencer. Man kan nemmere vækste sin forretning og tilføje flere spændende features til sin software. Derudover mindsker man ressourcetrækket tilknyttet onboarding af nye udviklere markant. 

Med et projekt lavet fra en boilerplate kode og et software team som er eksperter i denne boilerplate, så er virksomheder altså ikke afhængige af individuelle kompetencer, men kan derimod stole på processer og teknologi. 

Det er billigere og nemmere at optimere, og så bliver de enkelte individer bedre, da flere kan støtte dem - ligeledes bliver organisationen også mere intelligent; en væsentlig konkurrencefordel.